Show-uri de sarituri peste obstacole si dresaj de inalta clasa la evenimentul nocturn Seara Cailor, organizat la Clubul Equestria

Bucuresti, 20 septembrie – Circuitul Salonul Calului, cel mai asteptat si complex circuit ecvestru din tara, isi desfasoara Finala ȋn perioada 22-25 septembrie 2016 si va fi completat de un show nocturn special: „Seara Cailor”. Programul spectacolului ecvestru va include, printre altele, cascadorii calare si dresaj natural cu Denis Stefan, un show de dresaj cu Filimon Iordache si Georgiana Neselan si trupa lor - dresura libera si de inalta clasa, cascadorii calare, insotiti de Marlene, campioana balcanica si medaliata la campionate europene de gimnastica artistica.  

3609 vizualizari

”Si la aceasta editie a Circuitului Salonul Calului, Clubul Equestria organizeaza spectacolul ecvestru indoor, numit Seara Cailor, eveniment aflat la a patra editie consecutiva. Spectatorii vor putea urmari numere de dresaj sportiv pe muzica, demonstratii de dresaj spaniol, dresura libera si cascadorii calare, cu trupa Georgiana si Filimon, dar si cateva numere speciale cu indragitul actor Denis Stefan si caii lui”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Denis Stefan va fi prezent cu doua momente de exceptie la Seara Cailor si se va opri asupra a doua ocupatii traditionale: cea a arcasilor calare, care vanau si luptau cu ajutorul arcului, dar si cea a vacarilor spanioli, care utilizau asa numita garucha - sulita spaniola, pentru manarea vitelor, iar in timpul liber o foloseau pentru a-si demonstra maiestria. 

„In demonstratia de arc, vom incepe cu tragerea in tinte fixe, vom continua cu tragerea in tinte mobile, chiar si cu calul culcat la pamant, dupa obiceiul vanatorilor calare. Demonstratia de garucha ne va duce cu gandul la tango-ul argentinian, in care partenerii - omul si calul, executa miscari complicate de dresaj folosindu-se de o sulita de 3,5m lungime”, a declarat Denis Stefan.

Un alt numar important al evenimentului este reprezentat de o dresura libera prezentata de Filimon Iordache impreuna cu caii Sheik si Ecuador. Momentul urmeaza sa fie impachetat sub forma unei comedii de inspiratie folclorica in cadrul careia cei doi armasari vor executa elemente dificile de dresura libera. Georgiana Neselan si calul Pluto vor sustine un numar de dresaj artistic combinat cu un spectaculos numar de esarfe la inaltime. Ea urmeaza sa fie acompaniata de Filimon Iordache cu calul Sheik si Marlene - acrobatii pe esarfa. In cadrul acestui numar, caii vor executa elemente ale dresajului de inalta scoala, iar un plus va fi legatura dintre calareti si artista care lucreaza un numar spectaculos si periculos la inaltime. 

Programul show-ului ”Seara Cailor” va fi completat de dresaj sportiv pe muzica cu doua campioane nationale la dresaj si medaliate la Jocurie Balcanice, la Dresaj, Maria Bogoescu si Selina Alexandrescu. In plus, Circuitul Salonul Calului va inclde si o demonstratia de dresaj spaniol cu armasarul Isleno, rasa spaniola Larosa, realizata de Tiberiu Corches si una din elevele lui, micuta Iulia Carabas de numai 10 ani, alaturi de doua talentate dansatoare de Flamenco, reprezentand Scoala Spaniola de Dresaj si Ferma de cai andaluzi Arad.

Intrarea publicului este gratuita la toate probele sportive din cadrul Salonul Calului, insa pentru show-ul nocturn Seara Cailor se va achizitiona un bilet de intrare din incinta clubului, in orice zi  inainte de spectacol, inclusiv in seara respectiva. Pentru adulti intrarea va fi de 60 de lei/pers, iar pentru copiii pana la 12 ani: 30 lei. Biletele in zona VIP pentru clientii membri clubului vor ajunge la 150 lei, iar pentru cei din exterior la 200 lei si vor avea incluse patiserii, bauturi racoritoare, sampanie,etc.

Sponsorii evenimentului: 

Clinica Oftalmologica Oculus, Gusto, Jockey Club Roman, CA IMMO

Parteneri: 
Gealan, UNIQA Asigurari, Help Net

Cu sprijinul:
Pegas si Serve

Partenerii media:

Auto Motor si Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, CityCompass, Mami, Radio Romania Actualitati, Ralucalatoreste.ro, Romania Libera, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends.ro, The Art of Living, Turism Club,Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro. Denis Stefan a inceput programul „Caii Romaniei” inca din aprilie 2012 ca un concept de dresaj natural comportamental si demonstratii de arte martiale ecvestre - arme folosite de-a lungul timpului de calare. In acesti cinci ani, el a organizat cateva zeci de work-shop-uri, lucrand cu peste 150 de cai si impartasind din experienta lui noilor proprietari de cai. 

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 75 cai (28 proprii si 47 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul poate organiza plimbari in aer liber in imprejurimi si ofera permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, doua sali de conferinta, asigurand astfel, conditiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informatii despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.Show-uri de sarituri peste obstacole si dresaj de inalta clasa la evenimentul nocturn Seara Cailor, organizat la Clubul Equestria Show-uri de sarituri peste obstacole si dresaj de inalta clasa la evenimentul nocturn Seara Cailor, organizat la Clubul Equestria Show-uri de sarituri peste obstacole si dresaj de inalta clasa la evenimentul nocturn Seara Cailor, organizat la Clubul Equestria Show-uri de sarituri peste obstacole si dresaj de inalta clasa la evenimentul nocturn Seara Cailor, organizat la Clubul Equestria

ComentariiNumeComentariu