Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti

** ASR Principesa Maria a premiat castigatorii uneia dintre cele mai dificile probe din concurs, Trofeul OCULUS **

694 vizualizari

Bucuresti, 25 aprilie 2016 – Etapa de primavara a Circuitului Salonul Calului, desfasurata intre 21 - 24 aprilie, la Clubul Equestria, a adunat la start 129 de cai, care au participat la 16 probe de sarituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate. In probele mai usoare, sportivii inscrisi au avut alaturi cai de nivel competitional mai mic, care valoareaza intre 10.000 si 15.000 euro, insa in cadrul probelor dificile au concurat cai experiementati, cu nivel de performanta ridicat, a caror valoare poate ajunge pana la 100.000 euro.

Prima etapa a Circuitului Salonul Calului s-a bucurat de prezenta Altetei Sale Regale Principesa Maria a Romaniei, care a acordat evenimentului titlul de ”Inaltul Patronaj al Principesei Maria a Romaniei”. Fiind pasionata de echitatie, Alteta Sa Regala a asistat sambata la una dintre cele mai importante probe din concurs, Trofeul OCULUS, la finalul careia a oferit trofeele sportivilor invingatori.

„Ne bucuram ca si anul acesta Salonul Calului a debutat in forta, cu un numar impresionant de cai inscrisi in probele de sarituri peste obstacole. Astfel, spectatorii au putut admira evolutia cuplurilor tinere, aflate la inceput de drum in materie de competitii sportive, dar si performanta cailor si a sportivilor experimentati. De asemenea, ne onoreaza faptul ca Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei s-a alaturat evenimentului nostru, acest lucru fiind un motiv de bucurie pentru noi si o motivatie in plus pentru sportivii inscrisi in concurs”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Programul evenimentului a fost unul complex, cuprinzand 16 probe de sarituri peste obstacole. Cele mai usoare probe din competitie au fost cele pentru amatori, debutanti si copii, cu obstacole de pana la 1 metru, in timp ce probele de nivel D, C si A sunt adresate cuplurilor cu experienta. Cele mai spectaculoase si dificile probe din concurs au fost Trofeul OCULUS, o proba de nivel C, castigata de sportivul Cojocariu Aurel, alaturi de calul sau, Lucy Liu; Trofeul CA IMMO, o proba de nivel D, a carui castigator a fost reprezentantul Clubului Equestria, Florin Lates, alaturi de calul Natasha; Trofeul JOCKEY CLUB, cea mai dificila proba din concurs, de nivel A, castigata in urma barajului de Radu Ilioi cu Quintender, urmat in clasament de Ionut Ursache cu Spacehoper, iar pe locul III s-a clasat Radu Ilioi, cu cel de-al doilea cal, Granini.

Sportivii castigatori ai primei etape a Circuitului Salonul Calului, editia 2016, au impartit premii in valoare de 35.000 lei.

Circuitul Salonul Calului va continua anul acesta cu inca doua etape, editia de vara avand loc intre 23 - 26 iunie, iar Finala se va desfasura intre 22 - 25 septembrie.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologica Oculus, Gusto, Jockey Club Roman, CA IMMO
Parteneri: Gealan, UNIQA Asigurari, Help Net
Partenerii media: Auto Motor si Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, City Compass, Mami, Radio Romania Actualitati, Ralucalatoreste.ro, Romania Libera, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends, The Art of Living, Turism Club, Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 76 cai (26 proprii si 50 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, doua sali de conferinta, asigurand astfel, conditiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informatii despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.
Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti Circuitul Salonul Calului a adunat in prima etapa a competitiei 129 de cai participanti

ComentariiNumeComentariu