S-a intors in tara Paul Georgescu, romanul care a traversat Canalul Manecii intr-un timp record

Paul Georgescu, fostul campion national la polo, acum profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest, a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: a devenit cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km, dar, din cauza curentilor, Paul a trebuit sa inoate 54 km. Tot curentii foarte puternici il oprisera din tentativa sa de a traversa Canalul Manecii, in luna iulie a acestui an. De data aceasta, Paul Georgescu a reusit nu doar sa doboare recordul romanesc (14h32′) din 2015, dar si sa realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanta de 54 km. 
Antrenorul sau este Matei Giurcaneanu (profesor, antrenor, Clubul Sportiv Delfinul si Vicepresedinte F.R.de Natatie si Pentatlon Modern) si  l-a insotit pe Paul in tentativa sa reusita, alaturi de tatal sau - antrenorul emerit de polo, Eugen Georgescu si de Sorin Cristea, Manager Proiect English Chanell
 
Paul a fost asteptat la aeroport, la intoarcerea sa de la Londra de membrii familiei – sotia Florina si cei doi copii, de mama sa, Aurelia, fosta profesoara de sport, de elevii si colegii sai de la International British School of Bucharest (in frunte cu directorul Kendall Peet) unde Paul este profesor de sport, de prieteni, reprezentanti mass media, de echipele Tonica Group si Senso TV, dar si de membrii Catena Racing Team. Cu aceasta ocazie, Paul Georgescu a devenit Membru de Onoare al celui mai mare si mai valoros club polisportiv al unei companii, al carui Presedinte este Dr. Radu George.
 
Toti au creat o atmosfera incredibila pe aeroport, iar Paul Georgescu a fost pur si simplu coplesit de primirea de care a avut parte.
 
Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done! – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost insotit de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. Am vrut sa renunt de mai multe ori, dar tot timpul ma gandeam si ma uitam la numele celor mai apropiati scrise pe maini si la mesajul pe care am vrut sa il transmit tuturor la final. Acum sunt cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii!.  Acestea au fost primele cuvinte ale lui Paul dupa realizarea performantei sale. El este si instructor de inot la un club sportiv, unde, in octombrie 2015 a inceput pregatirea pentru marea incercare: a inotat in fiecare dimineata intre 5000 si 7000 de metri, fara a uita de pregatirea fizica si antrenamentele complexe pe care le-a efectuat in fiecare zi.
Sustinut de Catena, Paul Georgescu este nu doar multiplu campion de natatie si polo si un polisportiv cu rezultate remarcabile, ci si o prezenta obisnuita si a concursurilor de triatlon; cu doar cateva zile inainte de stabilirea acestei performante unice, el a concurat pe 10 septembrie si la TriChallenge Mamaia 2016 (proba Sprint) si i-a depasit (la inot) pe toti membrii lotului national.
 
Performanta lui Paul Georgescu a fost posibila si datorita Catena, farmacia care sustine campionii, iar Tonica Group si echipa Sensotv.ro au fost de la bun inceput „martorele” sportivului roman in drumul sau catre succes, realizand reportaje in exclusivitate, toate dedicate marelui campion: 

 
Catena, farmacia inimii, sustine campionii


 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.