Paul Georgescu, romanul care a traversat Canalul Manecii intr-un timp record

Fost campion national la polo, acum profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest, Paul Georgescu (37 de ani) a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: a devenit cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km, dar, din cauza curentilor, Paul a trebuit sa inoate 54 km. Tot curentii foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Manecii, in luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reusit nu doar sa doboare recordul romanesc (14h32′) din 2015, dar si sa realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanta de 53 km. Antrenorul sau este Matei Giurcaneanu. Sustinut de Catena, Paul Georgescu este o prezenta obisnuita si a concursurilor de triatlon; cu doar cateva zile inainte de stabilirea acestei performante unice, el a concurat  pe 10 septembrie si la TriChallenge Mamaia 2016 (proba Sprint) si i-a intrecut (la inot) pe toti membrii lotului national de triatlon.
     
Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done! – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost insotit de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts.  Am vomitat de mai cateva ori din cauza ca am inghitit multa apa de la valurile imense. Am vrut sa renunt de mai multe ori, dar tot timpul ma gandeam si ma uitam la numele celor mai apropiati scrise pe maini si la mesajul pe care am vrut sa il transmit tuturor la final. Acum sunt cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Paul dupa realizarea performantei sale. El este si instructor de inot la un club sportiv, unde, in octombrie 2015 a inceput pregatirea pentru marea incercare: el a inotat in fiecare dimineata intre 5000 si 7000 de metri.
     
Performanta lui Paul Georgescu a fost posibila si datorita Catena, farmacia care sustine campionii, iar echipa Sensotv.ro a fost de la bun inceput martora sportivului roman in drumul sau catre succes.  

https://www.sensotv.ro/sanatate/Publicitate-7203/paul-georgescu-campion-la-canalul-manecii-

https://www.sensotv.ro/sanatate/Campanii-7140/catena-farmacia-inimii-sustine-campionii-campioni-vise-ambitii-partea-1-iunie-2016

https://www.sensotv.ro/sanatate/Campanii-7141/catena-farmacia-inimii-sustine-campionii-echipa-catena-se-pregateste-de-aventura-partea-a-2-a-iulie-2016

Pentru toti aceia care doresc sa il intampine si sa il felicite pe Paul Georgescu, acesta va sosi in tara, pe Aeroportul ”Henry Coanda” la ora 20:05, cursa TAROM Londra – Bucuresti.

CATENA, FARMACIA INIMII, SUSTINE CAMPIONII!Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.