Senso TV Sanatate si frumusete, lifestyle si arta Publicitate

Expozitia de jucarii: De la Mos Gerila la Mos Craciun

2635 vizualizari
Jucarii din cauciuc, jucarii din plus cu paie in interior, jucarii din lemn, jucarii din tabla, acestea erau jucariile din anii sfarsitului de secol nouasprezece, dar si ai inceputului de secol douazeci. Aici e un calut din lemn, acolo un ursulet cuminte, dincoace e o papusa facuta la Intreprinderea Aradeanca, acolo e un iepuras cu cheita.

This website is best viewed with Flash Player .
Acestea au fost jucariile pe care ni le cumparau parintii – cu mare greutate, fiindca nu se gaseau intotdeauna, mai ales dupa anii ’80 –  si care ne-au facut fericita intreaga copilarie.

Toate aceste jocuri si jucarii, mai exact 500 de exponate, au fost prezentate la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) in expozitia intitulata De la Mos Gerila la Mos Craciun, expozitie deschisa pe tot parcursul lunii decembrie si dedicata tuturor copiilor de alta data, dar si copiilor de astazi pentru a vedea cum a fost pe vremea cand in tara domnea Mos Gerila.

Jucariile din expozitia de acum de la MNIR fac parte dintr-o colectie mult mai mare, care numara circa 12.000 de jucarii si apartine in principal bucuresteanului Dumitru Cristian, dar printre exponate se numara si masinute de epoca, trenulete sau papusele apartinand unor prieteni ai colectionarului sau plusuri si papusi apartinand MNIR. Copii si adulti au fost deopotriva fermecati de aceasta expozitie inedita, unii din curiozitate, iar altii pentru nostalgia copilariei trezita in sufletele lor la vederea minunatelor exponate.

Dumitru Cristian intentioneaza sa deschida chiar un muzeu propriu al jucariilor asemenea celor existente in Germania, Austria sau Elvetia.

Cuvinte cheie
copii, jucarii, Mos Gerila, Mos Craciun, expozitie, muzeu, papusi, ursulet, MNIR, parinti, copilarie, decembrie Comentarii

Maria Mirabela
02.02.2012 12:12:42

E interensat ca unii tin atat de mult la jucariile copilariei. In aceste jucarii mi-am reamintit propria mea copilarie. Pacat ca nu avem un muzeu al jucariilor ca in Elvetia sau Germania.

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro CatenaPasCuPas.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro Atelier Dana Art Teatrul Excelsior U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena