Senso TV Sanatate si frumusete, lifestyle si arta Publicitate

Badita Chagall intr-o zi de targ

2731 vizualizari
Badita Chagall, pe numele lui,  Ioan Maric, este un pictor naiv, roman pana-n maduva oaselor. Anul acesta l-am intalnit la Targul de Florii si Paste organizat de Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Sa vorbesti cu domnia sa e o mare incantare. E un roman hatru, ruda buna cu Creanga sau cu Anton Pann si felul in care descrise el lumea satului n-are cum sa nu te inveseleasca.

This website is best viewed with Flash Player .
Pictura lui naiva care l-a facut celebru pe toate meleagurile lumii si i-a adus apelativul de Badita Chagall, e o bucurie pentru ochi si pentru spirit. Felul in care sunt caricaturizati oamenii satului, cu obiceiurile lor, cu bunele si cu uratele, cu povestile si cu vorbele lor de duh, readuce natura umana in armonie cu lumea inconjuratoare. In satul lui Ioan Maric, oamenii sunt cum sunt si lumea e cum e. Nici mai buna nici mai rea. Recunoasterea adevarurilor despre natura noastra nestatornica si schimbatoare, constientizarea umanului in toate manifestarile lui frumoase sau mai putin inaltatoare, ne poate aduce linistea dupa care tot tanjim. Si Badita Chagall face asta. Ne pune in fata oglinda satului ca sa ne recunoastem si noi in personajele sale si sa scapam de toate infatuarile care ne imbie sa ne credem ai mai cu mot din tot satul sau macar de pe ulita noastra.
 
Camelia Tihon, o valoroasa instrumentista, care scoate divinul din orice instrument pe care pune mana si Nicolae Savu, creator de instrumente, ne-au incantat cu o bucatica de muzica de pe plaiurile acelea pe unde numai copacii si mioarele mai asculta asa ceva. Daca va intrebati cum suna sau ce mai pun mesterii populari in oalele, linguroaiele, ouale, camesile, dulapurile, picturile, papuselele…de ies asa frumoase ca toti banii nu-ti ajung sa le pretuiesti pe toate, dati fuga la un targ de sarbatoare si lamuriti-va. Pana nu dispar sau macar pana nu ne bate Pastele la usa! Sarbatori fericite!            

Realizatori: Mihaela Moldoveanu
                      Oana Georgescu

Galerie foto

Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ Badita Chagall intr-o zi de targ
Cuvinte cheie
Badita Chagall, Ioan Maric, Camelia Tihon, Nicolae Savu, mesteri populari, targ de paste, catena, sensotv Comentarii

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro CatenaPasCuPas.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro Atelier Dana Art Teatrul Excelsior U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena