Senso TV Sanatate si frumusete, lifestyle si arta Publicitate

Asezarile rupestre de la Alunis

1786 vizualizari
Ascunse in padure, departe de ochii lumii, asezarile rupestre din zona Colti-Bozioru, judetul Buzau sunt printre cele mai numeroase astfel de asezari din Romania. Schituri si locuinte monahale, sapate in stanca, unele datand in secolul IV, altele din  secolele XVI-XVII, toate sunt marturi ale puternicei traditii crestine in spatiul romanesc. Cel mai vechi si cel mai interesant asemenea complex rupestru este cel de la Alunis, la numai sase kilometri de Colti si se afla la altitudinea de 665 de metri si cuprinde o biserica sapata in piatra careia, i s-a adaugat o bisericuta de lemn si trei chili, de asemenea sapate in piatra.

This website is best viewed with Flash Player .
Alaturi de complexul de la Alunis, la patru kilometric prin padure, se afla satul Nucu, in apropierea caruia se gasesc Pesterile Fundul Pesterii si Pesetera lui Iosif, Pestera Dionisie Trecatorul, Fundatura, Agatonul Nou si Vechi, aflate pe un pinten stancos, langa o prapastie si multe altele. Din pacate drumul catre acestea e anevoios si inaccesebil cu masina.

Alice-Claudia Gherman

Cuvinte cheie
alunis, biserica, asezari rupestre, padure, buzau, colti, chili, schit, piatra, stanca Comentarii

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro CatenaPasCuPas.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro Atelier Dana Art Teatrul Excelsior U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena