Provocarile anului 2017 - Strategii pentru dezvoltarea IMM-urilor

Deschide videoclipul

Provocarile anului 2017 - Strategii pentru dezvoltarea IMM-urilor - Patronatul Investitorilor Autohtoni – PIAROM

Grupul de presa BURSA si Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM, presedinte Cristian Parvan) a organizat Masa Rotunda cu tema Strategii pentru dezvoltarea IMM-urilor – Provocarile anului 2017. Recent PIAROM a lansat si a prezentat studiul intitulat Descompunerea si recompunerea structurilor industriale in Romania. Repere de strategie, analize relevante ce au avut la baza datele oferite de INS (Institutul National de Statistica), dar si Studiul privind analiza fortei de munca la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei, aferent anului 2015.
La acest eveniment au fost prezenti  reprezentanti ai IMMurilor din mai multe domenii de activitate, banci, autoritati publice centrale si locale, mass media, alaturi de speackerii invitati: Anca Vlad, Presedinte Fondator PIAROM, Cristian Parvan, Presedinte PIAROM, Claudiu Vrinceanu, Secretar de Stat pentru mediul de afaceri si IMM-uri - Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Cristina Chiriac, Presedinte Asociatia Nationala a Antreprenorilor (ANAA), Doina Topala, Director Directia IMM, CEC Bank, Nicoleta Munteanu Partener, EURO Insol si Dr. Mihai Ionescu, Presedinte Executiv Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR). 

Subiectele propuse dezbaterii au fost extrem de interesante si au vizat Politicile de crestere a competitivitatii companiilor romanesti (IMM-uri) si sustinerea integrarii lor ca subfurnizori ai companiilor multinationale; Diminuarea bugetului de stat pentru programele destinate IMM-urilor, prin rectificarea bugetara din acest an; Finantarea IMM-urilor; Rolul fondurilor de garantare in sustinerea IMM-urilor; Programul de promovare a exporturilor;  Politicile de introducere pe piata interna a produselor inovative (prototip, serie zero, lot de proba etc.); Criterii moderne de sustinere a dezvoltarii de afaceri neagricole in mediul rural (IT, farmacii, telemedicina sa); Participarea Fondului Strategic de Dezvoltare cu capital de maxim 25-35% pentru sustinerea firmelor inovative cu fixarea conditiilor de iesire.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros


Cuvinte cheie
Patronatul Investitorilor Autohtoni, Anca Vlad, Cristian Parvan, www.bursa.ro, www.piarom.ro, ANEIR, ANAA, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.