Patronatul Serviciilor Private din Romania - Conferinta

Deschide videoclipul

Competitivitate, inteligenta si valoare adaugata prin servicii private – Servicii de inovare

 
Patronatul Serviciilor Private din Romania (PSPR) a organizat conferinta Competitivitate, inteligenta si valoare adaugata prin servicii private - servicii de ionvare. Un eveniment unde au fost propuse si dezbatute teme foarte interesante Finantarea activitatilor de cercetare-dezvoltare si inovare, Stadiul implementarii facilitatilor fiscale pentru activitatea de cercetare-dezvoltare si inovare, Solutiile de stimulare a transferului de tehnologie si de protejare a drepturilor de proprietate intelectuala pentru companiile din sfera serviciilor private si Exemple de bune practici ale unor companii romanesti cu rezultate semnificative in sfera cercetarii-dezvoltarii si inovarii

In prim-plan, potentialul inovativ al serviciilor private din Romania


Evenimentul si-a  propus, pe de o  parte, sa aduca in prim plan potentialul inovativ al serviciilor  private din Romania, si pe de alta parte, sa asigure cadrul formal  pentru dezbaterea unor teme de actualitate pentru sectorul de inovare. Moderator a fost  Nicolae Cristian Parvan,  Presedintele  PSPR.
 
Speakerii invitati au fost pe masura importantei acestui eveniment initiat si organizat de Patronatul Serviciilor Private din Romania: Sorin Mihai Campeanu - Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Dana Violeta Gheorghe - Director General in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Eugen Orlando Teodorovici - Ministrul Fondurilor Europene, Prof. Dr. Anton Anton - Presedinte le Senatul Universitatii Tehnice de Constructii, Gabriel Catalin Vladut  Presedintele Asociatiei Romane pentru Transfer Tehnologic si Inovare, Adrian Bizgan, MB Telecom (companie castigatoare de doua ori a Marelui Premiu al Salonului de Inventie de la Geneva), Director Executiv al Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Integrata, pilotul Constantin Aur – Director General al Academiei Titi Aur, centru specializat de pregatire si testare in domeniile conducerii auto defensive si sigurantei rutiere, Iuliean Hornet – Director General EcoHornet, producator sisteme de incalzire inovatoare cu peleti, Prof. Univ. Dr. Eden Mamut de la Universitatea Ovidius din Constanta, reprezentant al cluster-ului de inovare MedGreen si Dragos Seuleanu, Director Executiv Magurele High Tech Cluster. Acestia au prezentat lucrari foarte interesante: Programul Operational Competitivitate, Axa 1–CDI, IMM-uri inovative, motor al dezvoltarii economice, Tehnologii inovative pentru arderea ecologica si eficienta a biomasei, De la metode euristice la servicii de inovare, modele MEDGreen, Clusterul Magurele High Tech, valorificare inovativa a rezultatelor cercetarii stiintifice pentru cresterea competitivitatii.
 
Alte companii cu capital autohton si-au prezentat proiectele in cadrul sectiunii inovatori romani in 5 minute.

…si alte teme foarte interesante


Calendarul lansarilor liniilor de finantare pentru sectorul CDI prin programul POC 2014-2020, eligibilitatea codurilor CAEN din sfera serviciilor private in cadrul liniilor de finantare POC 2014-2020; domeniile prioritare pentru finantare din sectorul serviciilor private), facilitatile fiscale pentru activitatea de cercetare si dezvoltare tehnologica, aplicarea normelor privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, schemele de ajutor de stat pentru sectorul CDI), reglementarea drepturilor de autor si a celor conexe in sectorul serviciilor private, protejarea proprietatii intelectuale in sfera serviciilor private, evaluarea, capitalizarea si transferul drepturilor de proprietate intelectuala – au generat dezbateri, discutii, dar si asumarea responsabilitatii derularii acestor proiecte.

Televiziunea online SENSO TV.RO a fost partener media al acestui eveniment.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian OrosCuvinte cheie
Patronatul Serviciilor Private din Romania, Grupul de Presa Bursa, Sorin Mihai Campeanu Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Eugen Orlando Teodorovici Ministrul Fondurilor Europene, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Constantin Aur, Academia Titi Aur, Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare, Centrul Est-European pentru Cercetare Aplicativa Integrata, MB Telecom, EcoHornet, Magurele HighTech, Tonica by Catena, farmacia Ca

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.