Antreprenoriatul Feminin - Alternativa pentru Cariera Profesionala

Deschide videoclipul
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin-ADAF (presedinte Cornelia Rotaru) a organizat la Hotel Marshal Garden conferinta Antreprenoriatul Feminin - alternativa pentru cariera profesionala. Au fost prezente peste 100 de reprezentanti ai institutiilor publice, mediului privat si de afaceri, in majoritate femei care doresc sa initieze o activitate independenta. Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, ai editurii Tritonic/Smart Books, ai Departamentul pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati din cadrul Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice  si persoane care au demarat deja sau deruleaza cu succes o activitate independenta. 

Informatii si consiliere in afaceri pentru femeile afalte la inceput de drum


Evenimentul a deschis un ciclu de conferinte si dezbateri dedicate femeilor care au initiat si dezvoltat activitati independente in diferite forme de organizare si anume, PFA, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, societati comerciale, cooperative, profesii liberale. Scopul declarat de presedinta Cornelia Rotaru este acela de a le sprijini prin informatii, consiliere si networking  pentru  dezvoltarea afacerii, prin identificarea de oportunitati si parteneriate sau  posibilitati de finantare din diferite surse.  Pe durata evenimentului au fost prezentate exemple de succes si oportunitati de initiere si dezvoltare personala prin programe de formare sau planuri de finantare a unei activitati independente. Conferinta s-a adresat deopotriva si femeilor care doresc sa initieze afaceri si care prin participarea la aceasta conferinta au avut posibilitatea sa se informeze despre legislatia si mediul de afaceri, sa identifice idei de afaceri, sa cunoasca cazuri de succes in antreprenoriatul feminin.

Teme si subiecte interesante, alternative viabile pentru cariera profesionala


Agenda conferintei a inclus teme foarte interesante abordate si prezentate de specialisti in domeniu, dezbateri si networking. Este suficient sa le enumeram: Egalitatea de sanse intre femei si barbati in afaceri (Mirela Diana Frone, reprezentant Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri), Programe de finantare a IMM-urilor de la bugetul de stat pentru 2015 si in perspectiva (Adrian Panait, Director general, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului), Autor la feminin - autoarele contemporane de la roman la cartea academica. Despre autoarele din Romania si din lume in contextul contemporan - profesii, pasiuni, implicare sociala, responsabilitati fata de cititori – Bogdan Hrib, editor Tritonic/Smart Books, Un hobby devenit afacere (Liliana Masgras, Andeli Design SRL)
Eveniment a fost sponsorizat de CATENA, iar partener media a fost SENSO TV.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian OrosCuvinte cheie
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, ADAF Antreprenoriatul Feminin - alternativa pentru cariera profesionala, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice Tonica by Catena, edituraTritonic/Smart Books, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.