Gigi Caciuleanu si joaca de-a Emoji la Teatrul EXCELSIOR

88 vizualizari
Teatrul EXCELSIOR prezinta cea mai noua premiera - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce in prim plan transformarea comunicarii clasice intr-un cumul de semne universal recognoscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficiala pe 14 decembrie in Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.
Ce au in comun teatrul coregrafic si limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stari, actiuni, emotii) transpunandu-le in imagini sugestive si expresive, recodificand si concentrand emotiile in imagini stilizate. Intr-o lume dominata tot mai mult de emoticoane si instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Caciuleanu a creat un spectacol in care imbina in mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dans-actorilor) cu vizuala si strania lume bi-dimensionala a acestor metafore numite Emoji.

S-ar putea ca vorba scrisa sa dispara! Si odata cu aceasta si mecanismele gramaticale de combinare literara a cuvintelor? Iar cartile (sau, mai bine zis, ecranele noastre) sa inceapa sa semene din ce in ce mai mult cu peretii piramidelor pline de ideograme parand naive, dar cu atat mai codificate si cu multiple semnificatii, cu cat mai sofisticate, cu atat mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curand decat banuim, sa nu mai comunicam decat prin acest fel de imagini, sa scriem numai prin semne si sa uitam pana la urma de existenta literelor si a sintaxei? In viitorul apropiat sa se inchida oare bucla inspre indepartata antichitate si sa nu mai comunicam decat prin hieroglife, aidoma celor de pe peretii din piramidele foarte anticulului Egipt? Sa nu mai citim ci, mai degraba, sa descifram? (Gigi Caciuleanu)

Dans-actorii spectacolului sunt Ana Visan, Irina Strungareanu, Adrian Nour, Alex Calin in alternanta cu Bianca Bor si Vlad Troncea. Din echipa fac parte Lelia Marcu-Vladu (asistenta coregrafie), Les Ateliers Nomad (scenografie video si animatie), Pro-DJ Event (coloana sonora), Corina Boboc (costume), Cristian Petru Simon si Andrei Stefan Florea (light design), Petru Rosu (consultant).
Spectacolul este o productie a Teatrului EXCELSIOR in parteneriat cu „Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”.

Primele reprezentatii pentru public vor avea loc pe datele 12 si 16 decembrie, iar biletele se pot achizitiona atat online, de pe site-ul bilet.ro, cat si de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele teatrului sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro.


Galerie foto

Gigi Caciuleanu si joaca de-a Emoji la Teatrul EXCELSIOR Comentarii

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti 4arte Gold Art Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Congresul Comunicatorilor Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro CCMB Atelier Dana Art Teatrul Excelsior Elite Prof Art U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena