Vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa la Galeria SENSO

372 vizualizari
Va invitam joi 8 decembrie 2016, orele 18:00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti), la vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa, un eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
 
Vor fi expuse lucrarile artistilor vizuali Arina Ailincai, Lucian Butucariu, Lisandru Neamtu, Costel Iacob, Aniela Ovadiuc, Dionisie Popa, Pavel Bucur, Daniela Fainis, Cela Neamtu, Dan Bancila, Alina Bancila, Alina Simion, Mihai Topescu, Sanda Bucur.
Cuvantul de deschidere al expozitiei va fi sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 decembrie 2016 -  16 ianuarie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata intre orele 12.00 -18.00, duminica inchis.
 
”Galeria Senso si-a obisnuit vizitatorii cu cate o expozitie de arta decorativa, inventiva si spectaculoasa, la fiecare sfarsit de an. Cauzele care au determinat aceasta optiune sunt legate de magia sarbatorilor si a zapezii, de mania cumparaturilor, de bucuria aproape initiatica pe care o declanseaza obiectele expuse (in fond tot atatea deschideri catre laboratorul secret al artistului), de farmecul ludic pe care il presupune creativitatea in stare pura, ingenua si ingenioasa deopotriva. In fond, este o Invitatie la calatorie in lumea formelor, pe care organizatorii si-au propus sa o aseze sub vraja versurilor lui Baudelaire: Là, tout n’est qu’ordre et beauté/ Luxe, calme et volupté si sub intensitatea cromatica a unui tablou cu nume de vers, pictat de Henri Matisse in 1904, achizitionat de un Paul Signac entuziasmat si expus la Salonul Independentilor din anul urmator (panza, aflata astazi la Musée d’Orsay din Paris, se chiama, desigur, Luxe, calme et volupté).” – Dr. Doina Pauleanu, critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta
 ”Galeria Senso este deschisa deopotriva, expozitiilor personale si colective, dar si tuturor artelor vizuale, stilurilor si abordarilor, fara a manifesta alte exigente decat calitatea si valoarea, chiar daca acestea se manifesta in unele ocazii la inceput de drum. Aceasta noua manifestare dedicata artei decorative este un nou si adecvat prilej de a prezenta un numar insemnat de artisti si obiectele pe care le-au creat cu ingeniozitate si elanuri ale fanteziei care par de neoprit. Expozitia cumuleaza, intr-o etalare adecvata, piese din cupru, bronz si alama, din gresie, portelan, glazuri, oxizi metalici si pigmenti, din lemn, sticla optica, opalina, fuzionata si cristal, din lana, bumbac, matase si broderie, realizate cu tehnici de o varietate inepuizabila, randuite intre specificitate, traditie si experiment. 
Obiecte bi- sau tridimensionale, figurative sau abstracte, monocrome, discret sau spectaculos colorate, transparente sau opace, inventate sau ready-made, turnate, ciocanite, tesute, cusute, arse la temperaturi variate (dar in general foarte inalte) – si enumerarea poate continua – dau seama despre disponibilitatile creatoare ale artistilor, inchisi voluntar in atelierele lor de reatie pentru uzul si delectarea publicului. 

Acest eveniment este o modalitate sarbatoreasca prin care Galeria de arta Senso se desparte de anul vechi – s-au scurs deja 350 de zile! – si il intampina cu bucurie si speranta pe cel nou, 2017. 

Aducem arta mai aproape de tine – iata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata. 

Sarbatori fericite si un an nou mai bun!” – Galeria de Arta SENSO.  

Program Galeria de Arta SENSO:

Zilnic, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata intre orele 12.00 - 18.00, duminica inchis.

Va invitam sa vizionati cateva dintre reportajele SENSO TV dedicate protagonistilor  Expozitiei de ARTA DECORATIVA accesand link-urile:

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.


Galerie foto

Vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa la Galeria SENSO Vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa la Galeria SENSO Vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa la Galeria SENSO Vernisajul expozitiei colective de Arta Decorativa la Galeria SENSO Comentarii

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti 4arte Gold Art Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Congresul Comunicatorilor Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro CCMB Atelier Dana Art Teatrul Excelsior Elite Prof Art U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena