Paul Gherasim – Retrospectiva

1550 vizualizari
Galeria Romana organizeaza expozitia retrospectiva Paul Gherasim, in care sunt reunite o selectie din lucrarile de pictura realizate de artist in perioada anilor 1960-2016.
Paul Gherasim (1925-2016) a fost un pictor crestin, care a studiat pictura la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti, iar din 1946 incepe sa participe la principalele expozitii oficiale. In 1985 a intemeiat Grupul Prolog, impreuna cu Horea Pastina, Mihai Sarbulescu, Christian Paraschiv si Constantin Flondor.
 
Expozitia retrospectiva Paul Gherasim poate fi vizitata la Galeria Romana in perioada 6 aprilie – 6 mai 2017.
 
Pictorul Paul Gherasim isi obisnuise publicul ca in fiecare an in apropierea Pastilor sa organizeze o expozitie cu lucrarile sale. Galeria Romana continua aceasta traditie si ne ofera o ampla expozitie retrospectiva. Peisaje, campuri proaspat primenite, tarini, muguri si flori, taranul lui iubit ca arhetip al neamului, logos, inceput si lumina, toate acestea revin, cu suflu mereu viu, in fata privitorului.
 
Paul Gherasim este prezent si acum in inimile apropiatilor si iubitorilor artei sale. Om cald, plin de bunatate si intelepciune, intransigent pe alocuri, a reusit sa stranga laolalta artisti si oameni de cultura importanti, diferiti ca stil dar preocupati de aceleasi cautari si impartasind aceleasi valori. A creat o scoala de gandire, prin care a indemnat la cautarea lucrului simplu, la vederea spre descoperire a marii carti a naturii, spre darul credintei.
 
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Galerie foto

Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva Paul Gherasim – Retrospectiva
Cuvinte cheie
Expozitie retrospectiva Paul Gherasim la Galeria Romana, pictura, peisaje, floare de mar, farmacia Catena Comentarii

Nume

Email

Comentariu

Parteneri

Catena.ro CatenaPasCuPas.ro Fildas Tonica Revista sanatate Retete Dietetice - Regim de slabit Practica medicala Cofetarie online Palate Brancovenesti Fundatia Calea Victoriei observator cultural Circ & Variete Globus Masca Opera Comica amosnews Russenart Communications uap.ro eliteart.org unarte.org fnt.ro Atelier Dana Art Teatrul Excelsior U-ART Gallery Teatrul ACT Aiurart infofashion

Home Despre noi Termeni si conditii Cariere Contact

Copyright SensoTV.ro 2017

Statistici T5
catena